Fotbollsspelare Svenssohn!

Den första idrott som jag provade på var fotboll. Det var pojklagen i IFK Kristianstad. Vi bodde då i eget hus på Kulltorp ca 5 km norr om Kristianstads centrum. Ett gäng entusiastiska småpojkar 10-13 år gamla cyklade till träning på Kristianstads IP under den legendariske tränaren Josef ”Chikaja” Olsson. Året måste ha varit 1956. Lyckan var total om man platsade i laget!

Anledningen till detta inlägg är att jag idag hade ett trevligt samtal med Kjell Persson, längst upp till vänster på fotot nedan omklädd för match. Vi har hållit kontakten under alla år. Vi gick i folkskolan ihop. 1957 började vi båda på Praktiska Realskolan där vi tog examen 1961. Sedan skiljdes våra skolvägar. Han platsade i laget, jag däremot längst till höger i kostym som Mor hade sytt (hon var sömmerska på Damkappor AB) platsade som synes inte, eller det var kanske så att jag var uppklädd för att träffa våra sponsorer?

Hur som helst, resten är historia. Kul hade vi i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *